Äidin ja kahden pojan tunnelmallinen koti

                                      Tämä kirjoitus on osa blogini Kylässä- osiota, 
                       jossa pääsette kurkkaamaan mielenkiintoisiin kohteisiin kanssani. 


Tämä talo on rakennettu 1942.

Talo siirtyi nykyiseen omistukseen loppuvuodesta 2013. Remontti talossa alkoi heti ja muuttamaan nykyiset asukkaat pääsivät seuraavana keväänä.
Viime kesänä talo maalattiin ja vihreä väri sai päälleen tumman harmaan sävyn.

Taloa asustaa äiti kahden teini- ikäisen poikansa kanssa.


Eteinen on kapea mutta kivat asetelmat toivottavat tervetulleeksi ja kauniit vanhat ovet kruunaavat sisääntulon näyttävyyden.


Täällä talossa kääntäessäsi katseen minne suuntaan vaan, aina osuu silmiin jokin kiva yksityiskohta, useimmiten joku itse tuunattu tai askarreltu koriste tai asetelma.

Eteisestä pääsee äidin makuuhuoneeseen.


Sängyn pääty on tehty laudoista ja maalattu valkoiseksi niinkuin tässä huoneessa useat muutkin huonekalut. Sängyn päädyssä on myös keksitty valonauha pujottaa yövaloksi.


Vanha koristeellinen vaaka on löytö äidin kotoa ulkorakennuksesta ja koristaa nyt makuuhuonetta.


Äiti on innokas entisöimään myös huonekaluja ja tämäkin vanha peilipöytä on saanut valkoisen huolitellun maalipinnan sekä asetelman.Uusi kohtaa vanhan kiiltävien korkokenkien ollessa esillä vanhan perunakapan päällä.Myös vanha pönttöuuni maalattiin valkoiseksi, entisen maalaamattoman pinnan sijaan se on nyt raikkaan värinen.


Tuvassa on lämpöinen ja viihtyisä tunnelma.


Taustalla näkyvä valkoinen kaappi on löytö äidin isän kotoa. Tämänkin kaapin on äiti itse kunnostanut ja maalannut.Edellinen asukas asui talosta kahta huonetta ja remontin yhteydessä otettiin siis koko alakerta käyttöön. Pääasiassa remontissa selvittiin kuitenkin pintaremontilla.
Äidin makuuhuoneeseen tehtiin perusteellisempi remontti, jotta huoneesta saatin lämpöisempi.


Tupaa lämmittää lähes joka päivä takan tuoma lämpö. 
Pöllöt ovat äidin maalaamia kiviä.


Keittiö on pikkuruinen mutta täynnänsä kivoja yksityiskohtia tämäkin.
Kahvimylly ja ompelukone ovat myös löytöjä äidin isän kotoa.


Poikien huoneet sijaitsevat vierekkäin. Yhdestä isostaa huoneesta tehtiin remontin yhteydessä väliseinän avulla kaksi pienempää, molemmille pojille omat huoneet.


Reino- kissa makoilee tyytyväisenä lämpöisellä pedillä, Reino on poikien silmäterä ja kuulemma monen kissanvihaajankin sydämen sulattaja.


Huoneissa on yksinkertaisen tyylikäs sisustus. Seinät on maalattu yksiväriseksi, mikä sopiikin näihin poikien huoneisiin erittäin hyvin.

Tässä kodissa on paljon pelastettuja vanhoja esineitä ja kädentaidot omaava äiti on luonut monia silmäniloa tuottavia asetelmia ja mielenkiintoisia yksityiskohtia sinne tänne. Tällaisessa kodissa ei pääse eteistä pidemmälle kovin nopeasti kun haluaa nähdä kaikki helposti huomaamattomiin jäävät kohdat.
                                                   Kiitos, että sain käydä vierailulla!


                                              Katso myös vierailuni näissä kohteissa: 

                                                                       Saunamiljöö 


                                                           Taiteilijakoti maaseudulla