Suklainen cookie dough- kakku

Tässä on muuten nyt kakkujen kakku, eikä ole nonparelleista puutetta, ei tarvitse kisata kuka saa eniten.
Nonparelleja riittää kaikille ja just sen verran kun niitä kehtaa kakkuun laittaa.




Voi ne jättää laittamattakin jos ei niistä piittaa ja haluaa olla aikuinen.
Aikuisethan ei siis kuulemma piittaa nonparelleista. :D



Pohja
350g voita
7dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
6 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2,5dl tummaa leivontakaakaota
3/4 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja siirrä pois levyltä. Kaada taikinakulhoon. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljajauhe. Lisää munat ja sekoita hyvin.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina kolmeen leivinpaperilla vuorattuun/ voideltuun irtopohjavuokaan (halk. n.20cm). Paista kiertoilmauunissa 150 asteessa noin 30 minuuttia. Pohja saa jäädä hieman kosteaksi sisältä.
Anna pohjien jäähtyä.

Keksitaikina
150g voita
1,5 dl sokeria
1 1/2 tl vaniljajauhetta
3dl  vehnäjauhoja
3-4 rkl kermaa
4-5 tl nonparelleja
1 3/4 dl valkosuklaata rouhittuna
1 3/4 dl maitosuklaata rouhittuna

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut loput kuivat aineet sekä kerma ja nonparellit ja suklaat sekoittaen tasaiseksi.
Kakkuun tulee kaksi täyteväliä.

Täytä kakku.

Aseta leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. On olemassa myös kakun reunoille tarkoitettuja reunakalvoja.

Kasaa kakku vuokaan:
jaa keksitaikina kahteen osaan ja levitä keksitaikinaa kakkupohjien väliin tiiviiksi kerroksiksi, levittäen taikinaa hyvin myös reunoille saakka halutessasi tasaisen siistin reunan.

(Kakun voi täyttää toki perinteiseen tapaan, ilman tällaista tarkkaa välivaihetta leivinpapereineen mutta reunoista ei onnistu saada niin tasaista silloin.)

Poista vuoka ja leivinpaperit. Voit halutessasi painella reunoille vielä lisää nonparelleja.

Suklaa- ganache
150g maitosuklaata rouhittuna
1 1/3  dl kuohukermaa

Lämmitä kerma kattilassa kiehumispisteeseen, älä keitä. Siirrä pois levyltä ja kaada puolet kermasta rouhittujen suklaiden päälle. Anna olla minuutin verran ja sekoita tasaiseksi. Näin suklaa sulaa paremmin kerman joukkoon. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä, sekoita välillä.
Kaada kakun päälle kun kuorrute alkaa hieman jähmettyä, koristele vielä nonparelleilla, ettei kukaan vaan jää ilman ;) ja laita hetkeksi vielä ennen tarjoilua jääkaappiin jähmettymään.



Käykäähän liittymässä facebookissa ja Instagramissa Rajalan tuvan seuraajiksi!

Kommentit