Suklaatupa

Perinteisen piparkakkutalon vaihtoehto on herttainen, suussa sulava suklaatupa. 
Sen rakentamista varten tarvitset suklaalevyjä.

                                      ( Kuva napattu edellisestä kirjastani Kaarnasydän ja sammalkranssi)

Suklaalevystä leikattavat elementit ovat erikokoisia: ensimmäinen numero tarkoittaa pystysuorien suklaarivien määrää ja toinen numero tarkoittaa vaakatasossa olevia suklaapaloja.

Talo
2 kpl katto: 3x6
2 kpl seinä: 2x5
2 kpl päätyseinä: 4x3

Kuisti
1 kpl 2x1( ylimmästä palasta sulatetaan 45 asteen kulmassa katolle tila)
2 kpl 1 pala

Kuistin katto
2 kpl 1,5x1

Laita kattilaan kiehumaan vettä. Kun vesi on kuumaa, voit aloitella suklaan paloittelun ohjeiden mukaan. Kuumenna veitsi vedessä aina tarpeen mukaan mutta kuivaa se kuitenkin aina huolellisesti ennen kuin sulatat sillä suklaapalat irti toisistaan. Voit halutessasi höylätä katon näkyviä reunoja tasaisemmaksi juustohöylällä, jolloin suklaapalan reunat eivät loista alta.
Kun kaikki palat ovat valmiina, kuvioi tuvan seiniin "hirret" veitsen avulla. Kattoon teet paanut pikkulusikan kärjellä.
Kokoa tupa kuumentamalla veistä ja sulattamalla sen avulla talon nurkkalaudat yhteen. Anna rungon jähmettyä kunnolla ennen katon kokoamista.
Joudut sulatusvaiheissa muokkaamaan sulatuksen avulla "nurkkalautoja" ja "kattopeltejä" toisiinsa, jotta tuvasta ei tulisi kovin vetoinen vaan osat sulaisivat tiiviisti yhteen.
Tupa on osien yhdistämisen jälkeen valmis. Koristele halutessasi piparitalon tapaan pikeerillä.

(Ohje edellisestä kirjastani Kaarnasydän ja sammalkranssi, Moreeni 2010)


   Katso myös uusimman joulukirjani kuulumiset ---> täältä <---