Jari Mäki Oy- Pohojammaan Amerikka!Ilmajoen Koskenkorvalla sijaitseva Jari Mäki Oy on  amerikkalaisuuteen ja amerikkalaisiin tuotteisiin erikoistunut yritys, jonka päätoimialaa on USA- autojen ja mopoautojen varusteiden ja varaosien maahantuonti ja myynti sekä huoltokorjaamotoiminta.

Lisäksi yrityksen muita toimialoja ovat kantri- ja westerntuotteet sekä amerikkalaiset lahjatavarat ja erikoisautovuokraus.

Näin kerrotaan yrityksen omilla sivuilla (klik).


Lähdetään siis tutustumaan paikkaan vähän paremmin...


Sisääntulo on ainakin jo näyttävä ja lupaava.


Pohojammaan Amerikka. Siltähän tämä pihapiiri vaikuttaa ja eroaa kyllä selkeästi muusta eteläpohjalaisesta ympäristöstä, mikä sekin on näyttävää.

"Meillähän on täällä Pohojammaalla kaikki suurta ja komiaa", tapaamme sanoa pilke silmäkulmassamme mutta silti erittäin vakavissamme.


Jopa Vapauden patsas löytyy pihasta.Katsokaa myös mitä kauniita ja erikoisia yksityiskohtia pihasta löysinkään!


Kiviin kiinnitettyjä metallisia autonmerkkejä kauniisti jo sammaloituneena.
Jari kertoo käyneensä jo vuonna 1965 Koskenkorvalla autopurkaamolla keräilemässä amerikkalaisten autojen merkkejä.
Niistä kehkeytyi myös ensimmäinen myyntiartikkeli vuoden 1979 jälkeen, jolloin hän kävi ensimmäisen kerran Amerikassa autopurkaamolla.Amerikkalaisen kirkon terassilla aikoinaan palvelleet penkki sekä kotka koristavat nyt liikkeen terassia.Kun kauppaan astuu sisään, katse osuu tähän valtavan isoon ja valtavan kauniiseen vanhaan kassakoneeseen.
Jari kertoo sen olleen alunperin, 1900- luvun alusta saakka ilmajokisen vaatetusliikkeen omistuksessa. 2000- luvun alkupuolella Jari sai ostaa kassakoneen itselleen.
Tässäkin koneessa lukee  "Made in USA". Kuinkas muutenkaan kun se tämän katon alle on kerran hankittu ;)


Katsokaa, kuinka pitkä rivi toinen toistaan näyttävämpiä bootseja!


Jari kertoo, että he pyrkivät pitämään valikoiman erikoisena ja ainoana Suomesta saatavana koskien kaikkea kantri- ja westerntyylisiä asusteita.Valikoima uusiutuu kuukausittain ja tavaraa tulee viikottain lisää.
En ole ikinä nähnyt näin isoa käärmeen nahkaa saatika käärmettäkään toki. Jarin edesmennyt Katariina- vaimo osti tämän nahan Denveristä ja nyt se koristaa liikkeen seinää.
Liikkeestä löytyy paljon myös naisille suunnattuja tuotteita. Vaatteiden lisäksi löytyy erilaisia asusteita ja myös koriste-esineitä.


                                Mitkä sovituskopit!  Ei ihan perussovituskopit Market- tyyliin.


Tässä liikkeessä on monenlaista katseltavaa. On paljon yksityiskohtia, jotka saavat katseen kiertämään lattiasta katttoon useaankin kertaan, löytäen joka kerta jotakiin uutta ihmeteltävää.Myymälässä kulutetun ajan jälkeen pääsemmekin sitten tutustumaan itse asiaan eli autoihin.
Kuvasin autoista vain osaa, hallihan oli täynnä autoja.

Autoihin ja muuhunkin pihapiiriin ja korjaamotoimintaan on mahdollista päästä tutustumaan esittelykierroksella, joita järjestetään pyydettäessä. Isommille ryhmille kannattaa esittelykierrokset varata etukäteen.

Erilaisiin tapahtumiin,esim. hääautoksi, polttariporukalle, koulun päättäjäisjuhlille tai eläkejuhliin yms. vuokrattavia autoja on halli täynnä. Vuokrauksen hintakaan ei mielestäni päätä huimannut, vuokran hintaan kun kuuluu aina myös kuljettaja mukaan.

Limousine Excursion 2001 11,5m pitkä V8 moottori. Akseliväli 9m

Ford Fairlane 1967. Jari on istunut vuonna 1968 ensimmäisen kerran tämän kyydissä. Auton omisti tuolloin Jarin setä.


Lincoln contimental 1974 7,6l V8. Elviksellä ollut aikoinaan samanlainen ja saman värinen auto.Cadillac 1979 PRESIDENT MODEL Kolmen Presidentin auto (Kekkonen, Koivisto, Ahtisaari). Alunperin lahjoitettu Kekkoselle.

Ford mustang Grande 1972 Amerikan Fordin pääjohtajan lahja Suomen Fordin pääjohtajalle 50v syntymäpäivälahjana.


Ford Mustang GT 2006 Jarille 50v. lahja perheeltä.


Hallissa oli myös yksi Mersu kaikkien näiden Amerikan autojen välissä. Mersunkin Jari on ostanut auton merkittävän historian vuoksi. Mutta koska Jari on sanonut, ettei aja kuin amerikkalaisilla autoilla, sillä Jari ei myöskään ole sitten tähän päivään mennessä ajanut. Eikä aja.

SOblogien Piritakin käväisi Ranchilla. Käy myös hänen kanssaan vierailulla (klik).


Katso myös: 
MM- kisat Las Vegasista Jurvaan syyskuussa 2017!

Luontoretki lampaita katsomaan Kurikkaan

Jyllinkosken sähkölaitosmuseoon tutustumassa Kurikassa


Lakeudelle-perhekohteissa riittää villejä elämyksiä, shoppailua ja tapahtumia koettavaksi - kaikenikäisille! Paikalliset SObloggaajat perheineen tarttuivat lähimatkailuhaasteeseen ja lupaavat jakaa kaudella 2017 mielenkiintoisia kokemuksiaan lakeuden perhekohteista ja tapahtumista.

Millainen hulabaloo on suurperheen päivä sisäaktiviteettipuistossa? Onnistuuko reissuilu lakeudella, kun lapsilla on erityisruokavalioita? Entä saako bloggaajaäiti lähilomalla teinin irti älypuhelimesta? Tempaudu mukaan matkatarinoihin osoitteessa www.lakeudelle.fi