Tutustu Farmarin lähiruokatorin tarjontaan lähemmin


Alavuden öljynpuristamo

Pirjon pakari


Kaffiino


Laihian mallas


Farmari- näyttelyt järjestetään ensiviikolla eli aivan pian, 14.-17.6.2017 Seinäjoella.
Farmaritarjontaa avasinkin jo kädentaitojen osalta aiemmin tässä postauksessa (linkki).

Tapahtumassa on esillä todella monen kirjava kattaus
eläimiä,
koneita,
lähiruokaa,
sisustusta,
kädentaitoja jne.
Mielenkiinnolla olemme lähdössä katsomaan niin eläimiä kuin muuta oheistoimintaa.

Nyt keskityn raottamaan hieman, mitä löytyykään tapahtuman yhteydessä olevalta lähiruokatorilta.
Me SObloggajat saimme maistiaisia osalta lähiruokatorin yrittäjiltä ja yllä näistä maistiaisista kuvia linkkien kera.

Lisäksi kerron teille vähän enemmän, mitä mm. Lakeuden Highland alueella tarjoaa.




Mikä on Lakeuden Highland?
Lakeuden Highland on Jalasjärven Luopajärvellä toimiva tila, jossa on ollut vuodesta 2007 highland- rotua ja 2012 vuodesta lisäksi myös suomenlampaita.

Kaikki naudoista ja lampaista tuotettu liha myydään tilalta suoraan kuluttajille ja ravintoloille. Lisäksi muutamasta jälleenmyyntipisteestä saa mm. säilykkeitä( Juustoportti Jalasjärvellä, Lähipuoti Kurikassa, Kyläpuoti Luhalahdessa).

Mitä heillä on tarjolla Farmarissa?
Farmarialueella sijaitsevalle osastollensa Lakeuden Highland tuo myyntiin highlandnaudanlihasta valmistettuja lihapiirakoita ( myös gluteenittomana),
täyslihasäilykkeitä,
kermaista lihakastiketta säilykkeenä sekä
palapaistisäilykkeitä highlandlihasta ja
täyslihasäilykkeitä lampaasta.


Missä pääsee syömään Lakeuden Highlandin lihasta valmistettua ruokaa?
Heidän tuottamaansa lihaa on Farmarin aikana tarjolla mm. Farmarialueella Fazerin ruokapisteellä, Elinkeinotalo Trahteerin ruokalassa sekä Lakeus hotellin yhteydessä toimivassa Matador- ravintolassa.

Missä muualla Lakeuden Highlandin Kirsin ja Arton voi tavata?
Lihakarjakehässä on haastattelu ke 14.6. klo 16.30 ja grillausnäytöksessä Maa- ja metsätalousministeriön ja Farmarin yhteisellä Grillausteltalla pe 16.6. klo 15.00.

Tietoa tilasta 
Lakeuden Highlandissa nautojen kasvatus perustuu ulkokasvatukseen ympäri vuoden sekä heinäkasviruokintaan.
Viljaa he käyttävät ainoastaan vieroitetuille vasikoille muutaman kuukauden( ikää silloin n.7-9kk). Tämän jälkeen eläimet kasvatetaan kesällä laitumella ja talvisin käytössä säilörehu, kuivaheinä, kivennäiset ja vitamiinit.

Kasvunopeus tällä rodulla on hidas ja sonnit saavuttavat teuraskypsyyden vasta n.2,5- 3 vuoden iässä. Teuraaksi menevät eläimet Arto ja Kirsi kuljettavat itse karjavaunulla pienteurastanolle.
Liha on usein vähärasvaista , tummaa ja maku vivahtaa riistaan.

Lampaat kasvatetaan kesät ulkona ja talvet ne viettävät kylmälampolassa. Lampaiden ravinto on hyvin samankaltainen kuin naudoilla. Omilla pelloilla viljelty kauraa ja hernettä he käyttävät jonkin verran kevättalvella imettäville sekä tarpeen mukaan myös kasvaville.


Niin emolehmät kuin uuhetkin imettävät itse jälkeläisensä ja vieroitus voi joskus tapahtua jo emon toimesta ennen kasvattajien tekemää vieroitusta.


Tilamyymälä
Luopajärveltä heidän tilansa yhteydestä löytyy pieni myymälä, josta raakalihat myydään lähinnä pakasteina.

Kesäajan aukioloajat:
lauantaisin klo 11-14  ( juhannusviikolla la suljettu ja avoinna torstaina klo 15-19)

Lisäksi heidän tilallaan järjestetään silloin tällöin grillauspäiviä, niistä lisää nettisivullaan.

Lisää tietoa löydät:
www.lakeudenhighland.fi sekä
facebookista täältä (linkki)

Farmarin Makualueelta lähiruokatorilta löytyvät muun muassa seuraavat yritykset:
Alavuden Öljynpuristamo
Hautamäki Highland
Kaffiinon paahtimo
Vatajanrannan Vuohitila
Pirjon Pakari
Juustoportti
Mehukas
Riihipihatto
Leila´s Hyvät Maut
Lillbackan leipomo
Annin Marjatarha
Lakeuden Highland
Kivimäen maatila
Juvenes-Yhtiöt
Laihian mallas
Kauhajoen laatuleipurit