Retki Kiskonniemeen katsomaan lampaita

Olin aiemmin toukokuulla mainoskuvauksissa kolmen nuorimman lapsemme kanssa Kurikassa, Jyllinkosken sähkölaitosmuseolla. Jutusta lisää täällä (linkki), jos haluat katsoa mitä kaikkea Jyllinkoskelta löytyy.

Silloin ehdimme pikaisesti näkemään millaisesta alueesta on kyse ja  päätimme lasten kanssa palata paikalle mahdollisimman pian tekemään retken eväiden kera.
Ja nyt oli retken aika. 


Lähdimme isännän ja kolmen nuorimman lapsen kanssa matkaan. Vauva aseteltiin rintareppuun isännälle ja sitten vikkelimmät meistä kirmaisivatkin jo portaita ylös.

Jyllinkosken alue on suojeltua lehtomaastoa. Matka Kiskonniemeen sujuukin pitkospuita ja portaita pitkin. Toisella puolella Jyllinkosken siltaa pääsee kulkemaan myös lasten vaunuilla tai pyörätuolilla. 


Alueen sanotaan olevan myös parhaimpia alueita Kurikassa lintu- ja luontoharrastajille.


Kuohujen äänet jo kuuluvat. Pitkät portaat näyttävät ohjaavan meidät alas padolle.


Tässä vaiheessa käy mielessä kuinka raskaat nämä portaat ovat hetken kuluttua nousta takaisin ylös.


"Äiti, kato!"
"Äiti, kuuntele!"
"Äiti, kato!"
"Äiti, äiti,äiti...!"

Kyllä, äiti katsoi, kuunteli ja ihasteli. Upea on paikka!

                  

Padolle on rakennettu upea näköalapaikka, jossa voi istuskella syömään eväitä tai pelkästään nauttimaan luonnosta, joka näyttäytyy upeana. 
Pelkkiin peltoaukeamiin tottuneena tämä on elämys ja täällä aukeaa aivan erilainen kokemus veden äärellä kuohuja kuunnellen.


No niin, nyt ne portaat pitäisi kiivetä ylös, kuinkahan käy ...jätin tarkoituksella väliä ja otin spurtin ylös. Jaksoin mutta kyllä jaloissa tovin poltteli ;)


Maasto on vaihtelevaa, portaita kuljetaan ylös ja alas. Mahtavaa, että alueelle on rakennettu näin hyvät kulkuväylät. 
Paikka on erinomainen pieneen hetkeen luonnossa rentoutumiselle. Reitti on noin kilometrin mittainen ja näin ollen sopiva myös pienempiä lapsia ajatellen. Jaksavat helposti reitin kulkea.
Jos eivät, saattaa pieni lahjonta toimia tässä vaiheessa, Sähkölaitosmuseon pihapiirissä on nimittäin kahvila terasseineen, josta saa mm. pehmistä ;)

Kiskonniemeen tuotiin Sarvijokelaisen lampolan lampaita kesäksi 2017 ihasteltavaksi.


"Lampolasta käydään kerran viikossa katsomassa, miten lampailla menee ja pitääkö tuoda lisäruokaa, vai lisää lampaita. Omia ruokia lampaille ei saa syöttää ja myös koirien tuonti alueelle on kielletty. Muuten lampaita pääsee katselemaan kuka vain koko kesän ajan." Lähde : Kurikka- lehti


Rannalta löytyy kiva ja siisti nuotiopaikka, mistä en tällä kertaa kuvia ottanut koska paikka oli varattuna. 
Nuotiota varten puita paikan päältä löytyy mutta hieman erämiestaitoja tarvitaan sen sytyttämiseen ja/tai kannattaa ottaa vähän sytykevärkkiä mukaansa, puut ovat osittain isoja eikä niistä löytynyt kaarnaa tai tuohta sytykkeeksi.

Ja vihdoinkin ne pehmikset!

Sähköpuiston kioski on avoinna kesällä klo: 12-20 joka päivä

Museon viikonlopun aukioloajat löytyvät päivitettynä täältä (linkki)
sekä arkisin museo on avoinna klo 9-14


                                                                         Kartta täältä

                                                   Osoite: Jyllinkoskentie 120, Kurikka


***
Katso myös : 

Mainoskuvaukset Kurikassa

MM- kisat Las Vegasista Jurvaan 2017!