Pökkylän Punanen tupa esittelyssä

Tehdessäni syksyllä 2017 ilmestyvää kirjaani, pääsin tekemään yhteistyötä muutaman yrittäjän kanssa. Tässä heistä esittelyssä taas yksi. Aiemmin olen kertonut teille käynnistäni > täällä< ( linkki).
Pyysin Airia, Pökkylän Punasen tuvan yrittäjää kertomaan pitkästä yrittäjän taustastaan ja siitä miten tähän hetkeen on päädytty.
Tämä on paikka, minne kesälomalla voisi ajella ja nauttia luonnosta ja linnun laulusta, unohtamatta kuitenkaan shoppailumahdollisuuksia ;)
Alla Airin terveiset ja kattava kerronta, olkaa hyvät!

Pökkylän Punanen Tupa
Olen Airi Padinki-Lehtomaa ja toiminut yrittäjänä 40 vuotta. Juuri 20 vuotta täytettyäni perustin parturi-kampaamon, jota työtä tein aina vuoden 2008 loppuun. Nykyiseen liikemuotoon sain inspiraation vuonna 1994, jolloin kampaamoille tuli arvonlisävero. Olemme ilmeisesti ensimmäisiä maalle perustettuja myymälöitä, sijaintimme on noin 65 kilometriä Oulun eteläpuolella  Pohjois-Pohjanmaalla Luohuan Ylipäässä, Siikajoen kunnassa.


Tilalla on emolehmä- ja pihvilihantuotantoa sekä lypsykarjaa.

 Sen  lisäksi sisustus-ja neulelankamyymälä ja tilausravintola 140 hengelle.


Meillä voitte palata hetkeksi kiireettömään, entisajan maalaistunnelmaan, jossa vehreä maalaismaisema kauniine viljapeltoineen ja laitumineen ympäröivät yritystämme.
 Suurin osa asiakkaistamme on monen sadan kilometrin säteeltä.  Aloittaessani olimme lähinnä ns. lahjapuoti, jossa oli tarjolla lähestulkoon ”kaikkea”. 2000-luvun alussa tyyli selkeytyi enempi maalaisromanttiseen, tätä kultakauttahan kesti koko 2000-luvun alkupuoli. 2010-luvulle tullessa mukaan astui vanhoja huonekaluja ja muuta vanhaa tavaraa, jolla halusimme täydentää myymälämme ilmettä.
 Trendejä on seurattava ja oltava jopa paljon edelläkin niitä. Mustavalkoinen kausi toi mukanaan 50-luvun vanhat kalusteet ja sitä mukailevan uustuotannon.   Sijainnistamme johtuen myymälämme valikoima koostuu kuitenkin tälläkin hetkellä monista eri tyyleistä, koska haluamme palvella mahdollisimman erilaisia asiakkaita.
 Vaihdamme myymälän ilmettä usein emme ainoastaan vuodenaikojen mukaan. Haluamme luoda aina jotain uutta ja omannäköistä, jotta asiakkaat saisivat siitä vinkkejä ja inspiraatiota omiin koteihinsa meidän asetelmien ja esillepanon seurauksena.

Valikoimastamme löytyy  Svaneforsin ja Lennolin sisustustekstiilit, JDL:n kalkkimaalit + muut tykötarpeet, Green Gaten ja Ib Laursenin astioita, eri valmistajien kynttilöitä ja tietenkin eri tavarantoimittajien pien sisustustavaraa aidon vanhan tavaran lisäksi.


Mieheni  suku saapui asumaan tilalle 1890-luvulla. Nyt työpaikkana toimiva vanha päärakennus on tehty monesta osasta.
Ensimmäisenä kunnostettu osa on salvettu 1905 uudestaan tilan vanhasta, 1700-luvun asuinrakennuksesta. Sisustusmyymälänä toimiva pirtti on vuodelta 1913.
Tilan vanhaan päärakennukseen on yhdistetty toinen suvun vanha hirsinen asuinrakennus ja siinä toimii maalaisromantiikkaa ja ranskalaista talonpoikaistyyliä yhdistävä 140 hengen tilausravintolamme, jossa järjestämme erilaisia juhlia, kokouksia yms. Molemmat rakennukset on korjattu vanhaa kunnioittaen, jättäen esiin vanhoja hirsiseiniä, mutta raikastettu vaaleilla pinnoilla.


Myymälämme palvelee asiakkaita:
TI-PE 11-18 LA-MA suljettu
Tilausravintola on avoinna ainoastaan sopimuksesta, mutta pyrimme järjestämään myymälän asiakkaille kahvittelu mahdollisuuden tarvittaessa.  
Lomalaisille meillä on tarjota kesällä:

Kiireetön ja hälytön ympäristö aidossa maalaismaisemassa, ja viikolla onnistuu yöpyminen vanhan ajan mummonmökissä tai luhti-aitassa. Seuraamalla meitä facebookissa ja instagramissa saat tietoa meidän ajankohtaisista tapahtumista esim. kesän alennusmyynti.  Kesäaikaan asiakkaitamme ilahduttaa meidän laaja ja hyvin hoidettu pihapiiri, jossa voi ostosten suorittamisen välissä juoda kahvit itse leivotun leivonnaisen kera.


Tervetuloa!