Mainoskuvauksissa lasten kanssa

Kaikenlaista sitä tulee luvattua ex tempore ei kuulu normaalisti mun tapaan toimia.
Sain isältäni viestiä reilu viikko sitten, että olisimmeko lasten kanssa innokkaita lähtemään mainoskuvauksiin Jyllinkosken sähkölaitosmuseolle. Isä on mukana tässä Informaatiotekniikan museoyhdistyksen toiminnassa ja sitä kautta viestiä saimme.


Kysin lasten mielipidettä ja lupauduimme mukaan tietämättä tarkemmin edes mitä kaikkea tähän hommaan kuuluu. Kuvitelmissani paikalla on paljon väkeä ja me siellä muiden joukossa. Noh, totuus olikin, että paikalla oli vain muutamia henkilöitä. Puherooleja ei onnekseni ollut, se olisi ollut jo meikäläiselle liikaa. Tytär olisi varmasti ollut innoissaan, häntä kun ei mikään jännitä.


Kyllä me aamulla vähän tukkaa laitettiin ojennukseen ja etsittiin siistit vaatteet päälle, ei meiltä muuta odotettukaan.

Odotellessamme kuvausten alkua, kiertelimme katsellen paikkoja. Nyt, vaikka onkin jo toukokuu, ei luonto ole vielä vihertävä eikä näin ollen parhaimmillaan mutta pian aiomme tehdä retken alueelle. Pääsette sitten näkemään, mitä kaikkea sieltä löytyykään.
Tässä esimakua jo valmiista tai valmisteilla olevista Jyllin peikon majoista ym.


Sisältä rakennuksesta löytyi jos jonkinmoista vanhaa laitetta.
Kaikki tämän museoyhdistyksen toiminnan ympärillä alkoi 1990- luvun alkupuolella kun Jukka Mäkinen, elämänsä radio- ja tv-huoltoa työkseen tehneenä, alkoi keräillä vanhoja radioita vähän kuin vahingossa siinä samalla.
Tuttavansa sanoi, nähdessään hänen keräilyn kohteensa: " Jaa, sääkin keräät tuollaasia. Mullakin on muutama."
Näitä vastaavia keräilijätapauksia ilmaantui enemmänkin. Aina joku tunsi taas jonku tuttavan jolla oli keräyskohteena jotain muuta, joku keräsi vanhoja puhelimia, toinen tietokoneita jne.
1996 kaveruksilla oli ensimmäinen näyttely Seinäjoella, kivinavetalla.
Vuonna 2002 perustettiin Informaatiotekniikan museoyhdistys ja Jukan mukaan "mopo karkasi käsistä."

He vuokrasivat tilan laitteilleen Koskenkorvan kylästä Ilmajoen kunnalta joksikin aikaa.
Sitten jostain he olivat kuulleet, että joku on ostanut Jyllinkosken sähkölaitoksen tilat ja itse Jyllinkosken alueen rakennuksineen. Lisäksi tämä ostaja etsi yhtestyökumppaneita. Siitä se ajatus sitten lähti ja lopulta kävi niin, että sopimuksen mukaan IT-museoyhdistys hoiti talonmiehen hommia alueella ja laittoi hiljalleen paikkoja kuntoon, sitten yhtäkkiä alueen omistaja päätti luovuttaakin kokonaan rakennukset ja alueen IT- museoyhdistykselle.

Nyt ollaan tilanteessa, että paikat alkavat olla pikkuhiljaa mallillaan mutta edelleen aluetta kehitellään.


Jyllinkoskella on tapahtumaa kesäviikonloppuisin. Itselleni oli yllätys, että siellä on myös poniajelua ja lampaitakin siellä voi päästä näkemään luontopolulla kesäisin.
Kannattaa siis lähteä kesällä käymään!

Palaan asiaan kun olemme itse päässet käymään retkellä kesän mittaan paikan päällä.
Löysin tällaisen kuvatun pätkän alueelta (linkki), käykää ihmeessä katsomassa!Tässä itse mainospätkä.
***
Katso myös: 

Retkellä Kurikassa

MM- kisat Las Vegasista Jurvaan 2017!