Diy- amppeli

Muistan lapsuudesta amppelit, jossa roikkui kukkasia. En aikuisiällä niistä tykännyt, ne oli jotenkin niin vanhan aikaisia. Nooh...mieli muuttuu, on paljon muitakin asioita ja esineitä, jotka on ollut omasta mielestä välillä niin "so last season" jotta oksat pois ja kuinkas sitten kävikään, Nyt voisin taas roudata esimerkiksi korituolit käyttöön. Joskus inhosin niitäkin.

Tämä itsetehty amppeli on helppo tehdä kunhan pääsee alkuun ja vielä helpompi amppeli on tehdä, kunhan kiinnittää aloituskohdan paremmin johonkin. Aloituskohdan voi kiinnittää vaikka hakaneulalla kangassohvaan tai tyynyyn.


Ohjeet amppelin tekoon löytyvät kuvien alta.


1.
Mittaa ensin narun tarve amppeliin: mittaa purkin suuaukolta pohjan kautta takaisin suuaukolle narun pituus ja kerro se 20:llä.

Leikkaa sitten narut kahdeksaan yhtä pitkään osaan.

Alkutilanne tulisi sitten olla tämä yllä olevassa kuvassa näkyvä. Asettele narut kuvan mukaisesti ristikkäin toistensa alta. 


2. Ala nyt solmia solmuja yllä olevan kuvan mukaisesti niin, että narut kiinnittyvät paremmin toisiinsa.


Ensimmäiset solmut ovat nyt valmiit ja tässä vaiheessa voit sitten kiinnittää naruhässäkän vaikka hakaneulalla sohvaan, jotta se pysyy paremmin paikoillaan.


3. Nyt aletaan solmia naruja järjestyksessä, jättäen halutun pituinen väli solmukohtien väliin. Voit sovitella sopivia kohtia purkin kanssa, minkä aiot amppelin sisälle laittaa. Aloita solmiminen niin, että kun aiemmin solmit neljä narua toisiinsa, nyt hajotat ne siten, että sidot kahta narua toisiinsa. Solmi viereisistä solmusta naruja toisiinsa. Katso tarkemmin yllä olevasta kuvasta.


4. Homma jatkuu taas siirtyen seuraavan kerroksen solmujen tekoon.


5. Edelleen samoin jatketaan, kunnes olet tyytyväinen tulokseen. Mittaa välillä purkin avulla, että amppelista tulee mieleinen.


Mietin purkkiin puisten helmien pujottelua mutta niitä ei tähän hätään ollut joten pyörittelin vanhan kirjan sivuista pikkuiset koristeet amppeliin. Ne saa myöhemmin halutessaan vaikka leikata irtikin jos kyllästyn.

Kirjoitan myöhemmin ohjeen myös tästä: itse sementistä tehty kukkapurkki.
Tein eräänä päivänä pitkään aikaan sementtikokeiluja ja tykästyin taas kovasti. Joten niistä kuullaan vielä ;)