10 helppoa ja nopeaa vinkkiä Vappu-piknikille!

Vappu pääsee usein yllättämään, yhtä lailla kuin talvi yllättää autoilijat, joka vuosi. Tai rairuohon kasvattaminen oikeaan aikaan...joka vuosi sama juttu, huomaa liian myöhään, että olisi pitänyt jo hoitaa homma.
Mitä tehdä vappuna muutakin kuin puhallella kotona sohvan nurkassa ilmapalloja ja sotkea joka paikka serpentiinillä? Lapset mankuu markkinoille, itseä ei innosta, olisi kiva kutsua kavereitakin mutta kun järjestelyihin menee niin aikaa ja pitäisi siivota kotikin ensin jne...

Entä jos juhlien järjestelyihin ei menekään kauan aikaa eikä kotiakaan tarvitse siivota? Riittää, että puette lämpimästi jos ulkona on edelleen kylmä, nostatte ulos pöydän ja katatte sinne helppoja herkkuja vappupöytään.

Jos vietät kotopihassa piknikkiä, voit pöydät kasata isommallekin porukalle esimerkiksi eurolavoista. Aseta eurolavoja nurmikolle, päälle pöytäliina, istuimiksi tyynyjä ja useallekin vieraalle on nyt paikka istahtaa.

Tai sitten eväät koriin ja menoksi...

Tässä muutamia pikaisia ja helppoja ideoita vappupiknikille tai vappubrunssille, kotipihassa tai muualla.


1.
Aloita koristelemalla puutarhaan jokin kiva pieni nurkkaus teeman mukaan.
Ilmapallojen hankintaan siis!
Kiinnitä ilmapalloja puuhun roikkumaan narulla. Ne heiluvat mukavasti kevättuulessa ja tuovat väriä puutarhaan.

2.
Kaupan donitsit käy tähän hommaan aivan yhtä hyvin kuin itsetehdyt. Pääasia tällä kertaa on, että päästään juhlimaan stressittä ja viettämään hauskaa helposti. Jos kuitenkin aikaa jää paistaa munkit itse, mikäs sen parempaa, kuin lämpimät, pehmeät juuri paistetut munkit.

Ohje itse tekemiini munkkeihin löytyy >täältä.<


3.
Juomalaseina voit aivan hyvin käyttää pestyjä ja puhdistettuja lasipurkkeja. Voithan myös halutessasi koristella purkkeja.

Etiketit saa helposti pois laittamalla liiman päälle ruokaöljyä ja soodaa. Anna hetken vaikuttaa ja rapsuta liimatahrat irti.

4.
Muistatteko pääsiäisen risukranssin koristeluidean >täällä<? Nyt on narsissit heivattu menemään ja koristetu kranssi puhalletuilla vesi-ilmapalloilla tällä kertaa.
5.
Täytettyjä leipiä koristeltuna pyöräyttämällä leivinpaperiin ja narulla kiedottu vielä ympäri. Näissä leivissä on täytteenä maustettua tuorejuustoa, tomaattia, kurkkusalaattia, kinkkua ja mustapippuria.
6.
Osta valmista jäätelöä tai tee jäätelöä itse, pehmitä sitä hieman, lusikoi muffinssivuokiin ja aseta juomapilli tai lusikka keskelle "tikuksi" sekä lisäksi vielä vähän nonparelleja tai suklaata päälle. Laita vielä pakastimeen odottamaan h-hetkeä ja tarjoile kevätauringon lämmittäessä.
7.
Viirit! Voit pikaisesti tehdä itsekin viirejä värikkäistä papereista mutta tässä on käytetty kaapin perukoilta löydettyä jo useamman vuoden palvellut viiriä koristeluun.

Pöydän kattaus on vielä kesken mutta pikkuhiljaa koristuu ulkorakennus taas juhla-asuun.

8.
Popcornit. Helpointa on valmistaa popcornit mikrossa mutta aidompia tulee itse öljyssä tehden ja käy kurkkaamassa >täältä<  vielä lisäksi hauska ohje niiden maustamiseen ja värjäämiseen. Melko hauskoja eikö totta?

9.
Jos lähdet lasten kanssa piknikille, kannattaa mukaan ottaa jotakin tekemistä jotta siellä viihdyttäisiin vähän kauemmin kuin sen ajan, että eväät on syöty.
Koristele mukaan pienet yllätyspussit joihin mukaan laitat esimerkiksi ilmapallon, serpentiiniä, karamelleja ja juotavaa. Viihtyvyys on taattu ainakin 5 minuuttia kauemmaksi kuin ilman yllätyspussia :)

10.
Lasten juostessa ja leikkiessä aikuiset voivat vielä nautiskella muffinsseilla.                                                             Täydellistä. Eikö totta?