Raakakakku

Tein pitkästä aikaa raakakakkua, syystä että olen joutunut jonkin sorttiselle imetysdietille eli tässä on pari viikkoa kärvistelty maidoton, munaton, soijaton, suklaaton jne linjalla. Nyt jo väläyteltiin viljatontakin ja naudatontakin lisäksi, nyt ne taas käytössä, niiden välttämistä kokeilen mahdollisesti myöhemmin uudelleen.
Jotta kun jokin on kiellettyä ja ruokavaliomuutos on ollut noin valtava, eikä varmaan elimistö ole saanut tarpeeksi ravintoaineitakaan kun muutos oli niin äkkinäinen enkä osannut yhtäkkiä heti soveltaa syömiäni ruokia niin makeaakin on tehnyt mieli. Tuossa on haastavaa ehkä eniten se, että pitää olla niin tarkkana, ettei saa mistään yhtään edellä mainittuja.

Juustoa on ollut ikävä ja munaa ja valehtelisin jos väittäisin, ettei suklaata ole tehnyt joskus mieli ;)
Maustekastikkeet on olleet myös aika lailla pannassa kun olin myös ilman tomaattia viikon verran, koska kuului epäiltyihin.  Maitoa en muutenkaan juo, muita maitotuotteita käytän kyllä.On ollut välillä aika peestä katsoa kun toiset syö vaikka ja mitä kun itse on joutunut nakertamaan kuivaa riisikakkua :D
Pahimmillaan niin mutta onneksi osaan nyt jo soveltaa, leivän päälle kaadoin seesamin siemenöljyä ja leiponutkin olen viljattomia leipiä ja kokeilin tehdä myös munaton, viljaton ja maidoton- kokeiluni muffinssin muodossa. Se ei ollut hääviä, ainoastaan sinä heikkona hetkenä kun nälkä oli valtava ja makeanhimo, se maistui lähes taivaalliselta, sen ohikiitävän hetken.

Mutta kahvitteluvieraita oli tulossa, enkä halunnut järsiä kynsiä sen aikaa kun muut söivät erittäin suklaisia, täyteläisiä, meheviä muffinsseja- keksin raakakakun! Miksi en ollut ymmärtänyt sitä aiemmin?

Tämä ohje on helppo, luet sen nyt ensin ajatuksella läpi ja huomaat, että liotus, murskaus ja vuokaan laitto. Niin helppo raakakakun ohje! Ohjeessa on noin mittoja, koska nyt en siinä hädässä hoksnnut mitata tarkemmn kun lisäsin vettä tai cashewpähkinöitä vielä vähän lisää jne mutta tässä ei voi epäonnistua, raakakakuissa noin- mitatkin riittää kun ei ole taikinan tarvetta kohota tai muuta.


Pohja:
1,5dl cashewpähkinöitä tai manteleita
1dl pehmeitä taateleita

Liota pähkinöitä/manteleita 3-4h tai vaikka yön yli vedessä, kaaada vesi pois ja huuhtele pähkinät/mantelit vielä. Murskaa blenderissä taateleiden kanssa tasaiseksi massaksi.

(Joissain ohjeissa neuvotaan lisäämään halutessaan suolaa hyppysellinen, itse en laittanut. Mantelit olivat myös kuorellisia, mitä käytin.)

Voit joutua lisäämään hieman vettä jos massa on liian tiukkaa, sen kuuluisi olla pehmeän tahmeaa ja sen verran kosteaa että siitä pystyisi pyörittelemään pallon mutta ei nestettä valuvaa missään tapauksessa.

Painele pohjataikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, laita kylmään jähmettymään.

Täyte:
n.2dl sulaa kookosöljyä
1-1,5dl hunajaa
5-6dl cashewpähkinöitä
(+ vettä)

&
2-3dl mustikoita
(hunajaa vielä lisää maun mukaan)

Liota myös täytteen cashewpähkinöitä sen 3-4h tai yön yli, , kaaada vesi pois ja huuhtele pähkinät vielä. Murskaa blenderissä kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi. Lisää sinnekin tarpeen mukaan nestettä, jotta massa sekoittuu ja murskaantuu hyvin.
Kaada noin 2/3 massasta pohjan päälle ja laita takaisin kylmään jähmettymään.

Murskaa mustikat loppumassan kanssa tasaiseksi ja levitä vaalean massan päälle. Laita vielä koko komeus jähmettymään kylmään.


Tästä tuli niin herkku, että tämä on hyvää vielä silloinkin kun makeanhimo on vain muisto kaukana. Eikä kai tämän syömisestä tarvitse potea sitä huonoa omaa tuntoa?