Vintin remontti

Me olemme täällä aloitelleet ilmojen vähän lämmettyä, remonttia ullakolla elikkäs vintillä.

 Kovin olivat paljon edelliset sukupolvet laittaneet monen kirjavaa eristettä.
Sieltä löytyi ensin vinot pinot mattoja ja täkkejä. Niiden alla todella vanhoja lehtiä, joiden joukossa myös paljon uudempia, 70- luvun lehtiä.


   
 Seinät oli koristeltu erinäisillä lehdistä leikatuilla kuvilla ja julisteilla. En oikein näe siihen syytä, koska huoneessa ei ole edes lattiaa eli tämä ei ole ollut käytössä sen kummemmin.


 Tässä näkyy sisääntuloaukko huoneeseen ja muuri. Aukkoa on luonnollisesti tarkoitus suurentaa.


Tässä aukko näkyy toiselta puolelta eri huoneesta, joka remontoidaan tietysti myös. Tällä hetkellä  vintti on vain kylmää tilaa.


Mitä kaikkea vuosikymmenien säilytyksen jälkeen lattiasta sitten löytyi? Roskalehdiksi ajattelemiamme lehtiä lähti 11 säkillistä pois. Niitä kyllä kävikin jo eräs tuttava tonkimassa ja löysikin vielä itselleen aarteita.Lisäksi löytyi säästettäviä lehtiä tarpeeksi paljon ; ) Voin sanoa, että onneksi enempää...

Näissä laatikoissa on mm. Suomen kuvalehtiä 1940- luvulta, Seuraa, Kotiliesi- lehtiä, Lotta Svärd, Jalluja, Pikkulotta- lehtiä ja monenmoista muuta, vanhimmat suojeluskuntalehdet vuodelta 1923. Löytyi lehtileikkeitä liimailtuna vihkoihin ja joitain yksittäisiä talon aikaisemman väen henkilökohtaisia piirustuksia ja kortteja yms. Näiden parissa vierähtää tunti jos toinenkin kun niitä alkaa tutkia paremmin.