Makuukamari


Tämä peräkamari oli kokenut kovia vuokralaisen jäljiltä. Minähän vuokrasin tuvan putiikin pidon jälkeen joksikin aikaa, kunnes muutin itse tänne.

En halua enempää asiaa retostella julkisesti mutta vuokranantajasta riippumattomista syistä patteri oli päässyt vuotamaan ja koiria pidetty näissä huoneissa joten...
Tässä huoneessa näkyy keinutuolin  jättämät jäljet perällä. Mahdollisesti Hilma- emännän? Hänenhän tämä pääty tuvasta loppuajan oli.


Huoneessa oli vuokralainen  aloittanut tapettien vaihdon.

Aloitettuamme itse remontin, jouduimme avaamaan lattiat ja poistamaan haisevat purut. Samalla poistimme tästä kiinteän kaapin.


Tupakkiaskit löytyivät purujen tyhjennyksen yhteydessä, oli jätetty tietysti sinne seuraavia  remontoijia varten yllätykseksi nimien kera.


Nimien ja kuvien kera kuulutinkin näiden tupakkiaskien taustaa, ketä nämä ovat jne. Sainkin askit annettua jälkipolvelle muistoihin.
Yrjö ja Jaakko olivat kuulemma veljeksiä ja Eino oli Jaakon poika. Tämä porukka tai käsittääkseni ainakin Yrjö Vuorela on ollut rakentamassa Jalasjärven siunasukappeliakin aikoinaan. Nurkassa oli ollut pönttömuuri, sen pohja piikattiin nyt kokonaan piiloon. Se oli tähän asti ollut lattiantasalla. Tämä kuvassa oleva ovi aukeaa  välikamariin (klik ).

 Uutta lattiaa on päästy nyt tekemään ja vanhoja tapetteja repimään.


 Ja nyt on kaikki valmiina tässä huoneessa.
 Lattiaan käytettiin petsiä nro TVT 3443. Tykkään kyllä että sävy oli oikea valinta.


Tästä kohtaahan purettiin kiinteä kaappi pois joten tilalle piti saada säilytystilaa vaatteille. Meitä asustaa kuusi henkilöä täällä, joten säilytystilaa ei ole ikinä liikaa. Onneksi on mahdollisuus säilöä vintillä eri vuodenaikojen vaatetuksia.


Tämä huone toimii meidän aikuisten makuuhuoneena sekä nuorimman lapsen leikkihuoneena.

*** 
Lue myös: 
Makuukamarin sisustus 2017