keskiviikko 18. tammikuuta 2017

MakuukamariMakuukamarin esittelyä tiedossa seuraavaksi. Tässä linkissä makuukamarin alkutilanne muutettuani taloon.


Eli lattiat, seinät ja kattokin on uusittu tilanteiden pakosta kuten edellisestä makuumari-postauksesta pääsee näkemään.


Tein itse ja säästin- askartelu seinällä. Näin vastaavanlaisia Mr &Mrs- teksteillä olevia netissä ja päätin tehdä oman.


Syksyllä haimme isännän vanhan pinnasängyn vauvallemme käyttöön.
Vauva syntyi lokakuun 1. päivä.
Meidän makuuhuoneesta on käynti tyttären huoneeseen.


Hoitopöydän virkaa toimittaa vanha nurkkakaappi. Ostin sen Sisustus- kahvila Ruufuksesta aikoinaan. Käytämme melko vähän hoitopöytää mutta kyllä sellainen piti nyt silti olla, kun asiaan kai kuuluu ;)
Vauvan vaatteita lipasto kyllä kätkee runsaasti sisäänsä sekä paljon muuta tarpeellista.


Tämä kaappi on saanut aikaisempien omistajiensa aikana monta maalikerrosta päällensä. Maalipinta on kyllä ihan ok mutta sitä on paksu kerros ja alta näyttäisi paljastuvan mielenkiintoisia sävyjä joten ehkäpä jonain päivänä innostun sen putsaamaan maalista.

Tämä on makuukamarin nykytila. Aiemmin täällä oli myös isompi pöytä, ennen hoitopöytää kun huoneessahan on tällä hetkellä myös pojan 8v lelut. Iso valkoinen kaappi kätkee sisäänsä ne lelut. Tai siis taitaa ne olla useimmiten lattialla kuin kaapissa ;)Pian kuitenkin poika saa oman huoneen myös leluilleen, nyt hän on vähän kahden huoneen loukussa tällä hetkellä.


tiistai 17. tammikuuta 2017

Olohuone ja ruokailutila


Tupamme ylpeyden aiheomasta mielestäni on tämä ihana kaappi, painava kuin synti mutta kaunis ja kestävä. 

Muutettuani tähän taloon, oli haavelistalla iso sohva ja sellaisen löysinkin, enkä ole kyllästynyt kuosiinkaan vielä ;) 
Irtotyynytkään ei ole ongelma, ovat sen verran isoja, jotta pysyvät suunnilleen paikoillaan eikä talossa juuri tällä hetkellä ole pikkuista, joka heittelisi niitä koko ajan lattialle. Sitä odotellessa...pienin lapsukainen tällä hetkellä 3,5 kk vanha.

Peuran taljan saimme joululahjaksi. Talja on Modifurilta. 

Tarkkaavaiset huomaavat( ainakin nyt kun mainitsen), että tämä kuva on eri aikaan otettu, matto ja koristeet on erilaiset.


Tuvasta on näkymä talon toiseen päähän, välillä on vanhimman pojan huone vielä tällä hetkellä ja perällä meidän aikuisten makuuhuone . Vintissä tehdään remonttia parhaillaan ja huonejärjestelyt tulevat muuttumaan siinä vaiheessa kun se valmistuu. Tämä välikamari on ollut välillä myös tyttären huoneenakin.


Vitsit, että onkin siistiä ja avaran näköistä! Lähestulkoon aina lattia on kuitenkin täynnä monenmoista lelua ja peliä kun kaikki kertyvät samaan tilaan viettämään aikaa. 
Se on kuulemma sitä elämää, tapaavat vanhemmat ihmiset muistuttaa ;)


Tämän kaapin sain tuttavalta ilmaiseksi. Hän oli sen maalannut ja meillä se kätkee sisäänsä ison kasan lehtiä. Suunnitelmissa siirtää se eri huoneeseen ja muuttaa Barbien taloksi jos niillä tulisi vielä tovi leikittyä ennen kun leikit jää taakse.


Juuri ja juuri vielä mahdumme saman pöydän ääreen istumaan. Haaveissa onkin isompi pöytä kunhan tämä meidän elämä tästä etenee ja saadaan edellinen projekti valmiiksi.

Nyt meitä on patojen äärellä oman väen lisäksi välillä tyttöystävää ja pian tämä meidän nuorimmainenkin pitää saada pöydän ääreen omassa syöttötuolissaan mahtumaan niin iso pöytä on kyllä tarpeen, saatika jos tulee vieraita, ettei tarvitse jakaa ruokailuvuoroja :D


Tämä kaappi on myös yksi ihastuksen kohteeni, se on Sisustus-kahvila Ruufuksesta hankittu.Huomasin tosiaan jokin aika sitten, ettei tästä tuvasta ole tullut postattua ollenkaan mitään ja nyt kun on pian ajankohtaista saada huonejärjestelyihin muutoksia, oli korkea aika tallettaa nämäkin hetket muistoihin. Mukava sitten myöhemmin katsella millainen tämä on joskus ollut.perjantai 6. tammikuuta 2017

Mitä toivot uudelta vuodelta?Tälle alueelle rakensi aikoinaan neljä veljestä tupansa, kahdella heistä oli Hilma- niminen vaimo ja tämä kyseinen on kuulemma Vernerin vaimo, mistä lehtileikkeet. Alunperin erehdyin luulemaan tätä tämän talon Hilmaksi kun en ollut tietoinen. Vernerin Hilma on päässyt aikoinaan lehdelle kertomaan mitä toivoo.

" Rauhaa ja rakkautta toisilta ihmisiltä, toivoi Hilma Rajala Jalasjärven kirkonkylästä. Hän oli tyytyväinen kuluneeseen vuoteen, mutta sanoi hallituksen kaatumista vähän ikäväksi."


 Samoilla ajatuksilla "naapuritalon" nykyinen emäntä toivottaa hyvää uutta vuotta!

Peräkamarin muutokset

 Tässä huoneessa jouduttiin tekemään sama, kuin taustalla näkyvässä makuukamarissa eli lattiat auki, purut vaihtoon ja seiniltä piti myös repiä vanhat pinkopahvit osittain pois, vuokralaisen koirat oli tehneet tehtävänsä.


Tässä kohtaa seinällä on vesiputkelle paikka. Nämä huoneethan tehtiin alunperin  syytinkihuoneiksi.


 Alunperin ulko-oven ja entisten komeroiden edessä oli lattiassa pieni luukku ja siellä kylmää säilömistilaa vajaan kuution verran. Remontin yhteydessä sekin täytettiin, kuten muualtakin lattiaa, leca-soralla. Sen päälle levitettiin paperi, minkä päälle tuli puhallusvilla jne.


Puhallusvillaa oli päässyt leviämään vähän joka paikkaan... sitä oltiinkin tuotu erää  päivänä mun poissaollessani...
 


Täältä löytyy myös puuhella, joka toimii meillä vain lämmönlähteenä. Eipä ole tullut ruokaa siinä tehtyä kun on väärässä päässä tupaa. Kyllä tällainen puuhella olisi mukava lisä toisessa päässä tupaa missä nykyinen keittiö on. 


Tämä huone toimii nyt tällä hetkellä lasten huoneena, ensin tämä oli toiseksi vanhimman pojan huoneena ja huomisesta ei taas tiedä, kuka seuraavaksi haluaa tänne. Täälläkin lattia sai saman sävyn kuin viereinen kamari lattian uusimisen yhteydessä. Halusin kyllä säilyttää vanhat lattiat mutta koska ne oli imenyt itseensä koiran jätöksien hajuja, poistettiin nekin.


Nurkassa oli  aiemmin tällainen kiinteä kaappirivistö, joka poistettiin myös. Nyt  tilalle on tuotu iso kaappi, mikä odottaa entisöintiä. (Kuvassa näkyy hiukan lattialuukun nurkkaa.)

Toisella kertaa sitten nykyisestä huoneen sisustuksesta...