tiistai 7. maaliskuuta 2017

Kaura-omenapaistos

Muistan kun joskus kyselin äitiltä ohjeita johonkin ruokaan tai leivonnaiseen ja sain kyllä ohjeen mutta ne oli useimmiten aika epämääräisiä kokemattomalle ruoan tekijälle silloin nuorena tyttönä ;)
Vai mitä mieltä olette tästä: "vettä, hiivaa ja ruisjauhoja sen verran, että tulee velliä. Sitten annetaan sen olla yön yli, lisätään venhäjauhoja jne kunnes taikina on sopivan kimmoisaa." 
Siis täh?! Ei ollut silloin mitään käryä milloin taikinassa on sopivasti jauhoja. Nyt kyllä asia on päivänselvä, silloin kun se tosiaan tuntuu sopivan kimmoisalta ja vaivatakin sitä jos osaan mutu-tuntumalla kunnes on saanut tarpeeksi sitkoa.
 Enhän mä silloin edes tiennyt mikä on sitko.

Ja tästä aasin sillasta pääsemme siihen, että olen päättänyt kasata edes tänne blogiin tämän mamman perusreseptejä millä lapset, sitten kun kotoa muuttavat, pääsevät alkuun opetellessaan aivan yksin ruokien laittoa. 

Yritän kasata vähän tarkempia määriä kuin ripaus sitä ja hyppysellinen tätä ;)

Kaura- omenapaistos

6-8 omenaa
1-2tl kanelia
3/4 dl fariinisokeria

Kuorrute:
100g voita ( tai nyt kun itse olen maidottomalla niin laitoin kookosöljyä)
1dl sokeria
3dl kaurahiutaleita

+ lisäksi vaniljakastiketta/ vaniljajäätelöä

Pese ja puhdista omenat siemenistä jne, lohko ne uunivuokaan. Sekoita joukkoon kaneli ja fariinisokeri( tai tavallinen jos ei just kaapin perukoilta fariinisokeria löydy).

Sulata voi, lisää joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Kaada muruseos omenoiden päälle.
( joskus tuntuu, että tämä muruseos käy kaupan paremmin kuin omenat sen alla, voit siis tehdä tätä vaikka 1,5-2- kertaisen annoksenkin!)
Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes omenat pehmenevät ja pinta ruskistuu.

Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti