tiistai 8. marraskuuta 2016

Tyttären huone

 Tämä huone on tyttären huoneena toiminut pitkän aikaa, velipoika käy täällä vaan yönsä nukkumassa kun tilat ei muuten riitä. Veljen lelut ja koulupöytä on aikuisten makuuhuoneessa. Olivat sitä mieltä, että samaa huonetta ei päivisin jaeta muutoin. Sisko oli vakaasti sitä mieltä, jotta legot ja muut ei tähän huoneeseen mahdu. Taitaa kyllä olla ihan hyvä ratkaisu.
 Tytär on innokas sisustamaan ja haluaisi vaihdella useinkin järjestystä tässä huoneessa mutta tilojen ahtaudesta johtuen ei tässä vaiheessa, kun täällä vielä on toinenkin sänky, oikein mahdu pikaisesti huonekalujen paikkaa vaihdella.

 Kunhan vintti saadaan valmiiksi, saa tytär tästä aivan oman huoneen ja vuotta nuorempi  velipoika saa myös aivan omaan huoneensa. Sitten huonejärjestys muuttuu aikalailla ja tulee enemmän mahdollisuuksia koko taloon. Vanhin lapsista saa omat tilat vintiltä myös siinä vaiheessa.
Tyttärellä lukee joulutoivelistassa, jotta vintti on saatava valmiiksi ja iso huutomerkki perässä. Saa nähdä, ei taida ihan siksi valmistua kun sitä tehdään iltahommina muun arjen ohessa.

Käytävän remppaa


 Mä tykkään avaremmista tiloista mutta on ollut pakko hyväksyä tämän käytävän olemassaolo. Tämä on tehty aikoinaan yhdistämään tuvan syytinkipääty tähän alkuperäiseen tupaan.
Aiemmin käytävän vasemmalta puolelta on tultu tupaan, siinä on sijainnut siis porstua. Nyt siinä on pesuhuone ja sauna, wc sekä ovi kellariin.


 Tämän käytävän paneelit on tullut maalattua joskus vihreäksi mutta aikani niitä nyt katseltuani, päätin ostaa valkoista maalia ja alkaa sutia seiniä sillä, toiveena saada tilasta raikkaampi.

Käytävän päädyssä oli vanhaa tiiliseinää piilossa laastin alla ja sen laastin päätin hakata irti jotta saadaan tiilet näkyviin. Niitä on kaivettu esiin muuallakin tässä tuvassa. En tiedä mitä olen mieltä niistä vuosien kuluttua mutta ainakin tähän saakka ne on olleet ilo silmälle. Sitäpaitsi ainahan neuvotaan elämään tässä hetkessä :DTämä käytävän lattiaa on tähän saakka peittänyt matto mutta olen kyllä vähän haaveillut josko siihen maalaisi ruutulattian.