torstai 31. joulukuuta 2015

Välikamari ennen ja jälkeen

Tämän huoneen lattia oli aiemmin päällystetty muovimatolla. Takaseinän mitalta oli kiinteitä vaatekaappeja.
Muovimaton alta löytyi onneksi lautalattia ja takaseinästä revittiin kaapit pois sekä puhkaistiin oviaukko läpikululle. Kuvat on taas putiikin ajoilta.

Nurkassa on aiemmin ollut myös pönttöuuni, joka on tästäkin purettu pois, kuten
muistakin huoneista. Kaikissa huoneissahan sellainen oli alunperin ollut. Valkoisen rappauksen takaa löytyi komia tiiliseinä. Rappaus lohkeilikin helposti pois.

     
  Tämän oven taakse kurkataan myöhemmin...

                                                              Mikä väri lattiassa!

    Ankea muovimatto ja kuluneet tapetit... Tämä takaseinä on ennemmin ollut ulkoseinää. Tupaa on jatkettu jossain vaiheessa.Huone jää kuvasta katsottuna oikealle.keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Ennen ja jälkeen

 Tällainen tilanne oli saatuani avaimet käteen, eli mahdollisuuksia täynnä!


Kuten huomaatte, maalaamisesta on pidetty. Sitä on talon väki saattanut aamulla herätessään joskus hieraista silmiään kun illalla nukkumaan mennessä seinät oli vielä eriväriset, näin minulle on kerrottu. Seinissä näytti keltaisen alla olevan ainakin persikan - ja vaaleansinisen  sävyjä.

Hirrestäkin irroiteltiin muistaakseni ainakin kuusi eri maalikerrosta irti. Tai niin monta erotin. Kuumailmapuhaltimella ja lastalla rapsuteltiin kunnes todettiin rälläkkä nopeammaksi keinoksi päästä turhista maaleista eroon. Hirsien pinta käsiteltiin antiikkivahalla tuollaiseksi tumman sävyiseksi, kuten myöhemmässä kuvassa vähän näkyy.


 Kahvila-ajalta tässä muutama kuva, tällaiseksi sisustus muotoutui silloin. Harmaata maalia seiniin, yksi kerros lisää jo seinässä olevien päälle. Lattia harmaaksi myös. Tuvasta irroitettiin keittiönkaapistot ja siirrettiin kuvassa olevan valkoisen oven taakse. Keittiö siirtyi piiloon oven taakse kamariin.
tiistai 29. joulukuuta 2015

Aikojen alussa
Avaimet kädessä. Hymy herkässä. Olo kuin lapsena jouluaattona, kiire katsomaan mitä tupa pitää sisällään. Mielikuvissa ja unissa tupaa on jo remontoitu pidemmän aikaa, taitaa pian olla valmis.

Lokakuussa 2011 allekirjoitin kauppakirjan tästä markista. Sitä ennen olin koko ikäni haaveillut vanhasta tuvasta ja sisustanut vanhaan tyyliin taloja, joissa asuin. Yrittäen saada sisustuksella luotua sitä kaipaamaani tunnelmaa.

Kuvat ovat alkutilanteesta, paljon on tapahtunut tähän mennessä ja koko ajan jotain suunnitteilla. 
Työlista on pitkä, sen  voin kertoa mutta ei se stressaa liikaa.
Elämä on tässä ja nyt. Ei vasta sitten kun sauna on valmis tai sitten kun puutarha kukoistaa tai sitten kun jotain muuta. Nyt ei ole kiire minnekään. Nyt on oikein hyvä näin.

Paitsi...sitten kun saisi vinttiin ensin lisätilaa, niin sitten olisi helpompaa tai kodinhoitohuoneen tai...mitä näitä nyt on  ;)
Täsä mä olen taas!

Blogin aloitus pitkän tauon jälkeen on pyörinyt mielessä ja tässä sitä taas ollaan. Aivan blogiaikojeni alussa perustin Kakkukellari- blogin, muistatteko? Kakkukellari- blogi on uinunut viimeisen vuoden mutta kakkuja tulee edelleen tehtyä. Välillä tulee tuonne faceen kakkukuvia laitettua. Sittemmin perustin Piparminttu- blogin, joka toimi yritykseni blogina. Ostin vanhan tuvan, jonne perustin kahvilan ja sisutusputiikin. 

Putiikinpitoa ja asiakaskohtaamisia on ikävä mutta stressiä, mitä se kaikki välillisesti aiheutti, en ikävöi. Nyttemmin olen saanut työpaikan kahvilasta, jonka yhteydessä toimii myös sisustusputiikki ;)

Reilu vuosi sitten muutin asumaan tähän 1923 rakennettuun tupaan, joka siis aiemmin toimi yritykseni tiloina.Nyt täytyykin paremmin yrittää muistella mitenkäs tämä blogipohja toimikaan ja päästä takaisin jyvälle tästä kaikesta, niin paljon on tapahtunut poissaollessani. On todella vähälle jäänyt myös muiden blogeissa käynnit. Niin paljon on vienyt energiaa kaikki muutokset ja tapahtumat. Mutta täsä mä nyt olen.
                                                        Tervetuloa mukaan!